STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2012-11-28
ÄNTLIGEN ÄR ALLA PÅ GÅNG!

Nelli Memory gjorde en riktigt bra återkomst efter tre och en halv månads bortavaro. Det blev galopp i starten vilket gjorde att hon tappade både meter och position och hade ingen nytta av att hon stod på tillägg mot de bättre hästarna. Kusken Paul Robertsson fick henne i rätt gångart efter femtio meter men då bjöds de istället på en resa först i andraspår i ett och ett halvt varv. Det gick ju inte särskilt fort i och för sig - 19-20 tempo - så när tempot ökade markant sista femhundringen – 14,8 - hade hon först svårt att hänga med och jag var säker på att nu var det kallt. Det såg dessutom ut som det var lite svårt med travet i kurvan – något som Lönborg varnat för - och de kommer in på upploppet en bra bit efter täten som sjätte ekipage. Men då har hon en fin avslutning att komma med och spurtar till sig fjärdepriset på 5000:-! Riktigt fint faktiskt och särskilt att hon sticker huvudet först i den klunga som spurtar över upploppet!

 

Det ser riktigt spännande ut när nu Nelle Käck ska ut i ”den brinnande julbockens stad”, Ja det är faktiskt invigning den förste advent av denna traditionsfyllda attraktion i Gävle som i år blir 46 år. Sen får vi se hur länge han i år får ståta med sina 1,3 ton halm från Mackmyra! Däremot är det ingen tvekan om att vår häst står sig väl i konkurrensen på söndag. I ett sprinterlopp – V64 avd 3 strax innan kl 16 - med bilstart har han begåvats med såväl ett tredje spår som en bra kusk nämligen: Lasse Punkari. Med sina 530 tkr intjänade står Käcken perfekt inne i ett lopp som är stängt vid 550 tkr. Han är yngst i gänget med sina fyra år vilket betyder att övriga hästar har behövt längre tid på sig att tjäna in sina pengar. Tidsmässigt är det ingen som mäter sig med Nelle Käck över medeldistansen där hans rekord är nästan sekunden bättre än de som kommer härnäst, Över sprinter ser dock hästen från spår 2 First Lane giftig ut och är nog värsta motbudet. Det är en femårig V75-härdad hingst som har rekordet 12,1 över kort distansen (Käcken sprang ju 12,2 i Halmstad och fick aldrig chansen då att springa fortare som ni kanske minns). First Lanes rekord är relativt färskt men det som talar emot är att han inte startat sedan början av september. Övriga som kan ha något att säga till om är nr 6 Wallace Boko och 12 (!) Delvann, Sen kommer några jag har svårt att värdera: jänkarna: 7 Boztheman, 8 Kyril Hanover samt bröderna Larssons OFV Dream. I vilket fall ser det ut som en bra chans att dra hem 40 000:- i segerpremie. Men så tar vi väl besvärjelsen: trav är trav osv… Gävleprogrammet har dock ”bara” Käcken som en rysare på sitt system där han är fjärderankad (nr 6, 7 och 8 före). Men de skriver varnande: ”Nelle Käck var ute i ett stentufft gäng senast och gjorde det jättebra även om han slutade oplacerad. Enklare motstånd nu och Nelle kan mycket väl vara lösningen på detta lopp.”

 

Nelli Miss startar enligt planerna på Jägersro på tisdag den 4 december. Sista V65-avdelningen vilket innebär kvällens lopp 8 strax före klockan 21. Liksom Käckens lopp är det sprinter med bilstart som gäller och en ny bekantskap i sulkyn nämligen: Stefan Söderqvist. Jag har inte hunnit kika på motståndet så noga men hon kan ju vara riktigt startsnabb och från spår 6 är det ju bara att köra framåt och chansa lite. Spontant tycker jag dock att motståndet blev oväntat hårt – troligen lockar prispengarna med fina 40 000:- i förstapris - med bland andra Lövgrens Bloom Boko och några V75-härdade från Uhrbergs och Lars I:s stall.  Sen ska vi komma ihåg att det är första starten på över tre månader för Missen och att hon troligen behöver en genomkörare.

 

Nelle Pride är startklar. Det gäller bara att hitta ett bra lopp. Jag vet att Anna funderar på en del alternativ bland annat ett lopp på Gävle den 9 december med bilstart över 2640 meter och som är stängt bara tretusen kronor ovanför de 332 tkr som Priden tjänat.

 

Det är ju bra att våra hästar får komma ut nu när Lönborg och Forssell verkar ha stallformen i topp. Anna vann ju tre av fyra lunchlopp i måndags och på de senaste 11 loppen har Lönborg kört in över 200 tkr och med raden: 2-5-2!!

 

Jag rekommenderar också en trevlig och utförlig artikel om Lasse Punkari i senaste numret av Travronden. En spännande historia där jag är övertygad om att Sverige och Solvalla gick miste om en bra proffstränare när man på 90-talet inte gav honom liscensen. Men Lasse trivs med livet och vi har ju tack vare samarbetet med Anna fått tillgång till en bra körkarl! Han har ju varit i fullständig form hela året med hittills nästan 1,5 milj inkört och en segerprocent på knappt 30%. Jag gjorde en sån där beräkning att om man i varje lopp i år som Punkari har kört – det är 86 hittills - har spelat på ”kusk” och satsat en tia vinnare så har det givit en nettovinst på 620:- kronor. Å hade man varit djärv å satsat en hundring i varje lopp så hade julklappspengarna varit räddade (om man nu inte hunnit lira upp dem på något kasst annat spel)!

 

Onsdagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni