STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2012-11-18
KLART GODKÄND!

Trots att vi inte nådde ambitionen att få med en bit av priskakan är jag jättenöjd med Nelle Käcks insats och med Kenneth Haugstads styrning. Av de reaktioner jag fått från er så här långt drar jag slutsatsen att ni delar uppfattningen.  Han var ju ändå helt uträknad av experter och spelare - hamnade till slut på ett odds på 66 gånger pengarna som vinnare - men var med sin åttondeplats inte alls så långt efter segraren och går lika fort som täthästarna över upploppet. Denna gång spände Kenneth bågen och nyttjade Käckens startsnabbhet. De kom inte ner till plankan utan fick gå i dödens i första sväng och det tog ett bra tag innan On Track Piraten (som först försökte ta sig ner i Käckens rygg men inte fick plats) gick fram och frälste de våra. Favoriten Oasis Bi fick sin eftertraktade ledning men det skulle visa sig att han inte pallade för trycket och det var inte långt ifrån att Käcken passerat honom över mållinjen.

Men tillbaka till loppet!  Första femhundra gick efter snabba 11,1 men långt ifrån lika snabbt som när Nelle Käck fick öppna i 9-tempo senast. Där satt vi i andra par utvändigt och hela loppet gick i ett ruskigt bra tempo med en sluttid för segraren på 12,5! När Piraten trycker upp tempot femhundra kvar kommer en tempoväxling och det har ju vår kuse lite svårt att direkt hänga med i. Det ger en lucka som gör att segraren Vincennes kan slinka ut från sitt vinnarhål. Men denna gång hänger Käcken med över upploppet och har ungefär lika långt fram till täten vid målgången som innan de kommer in på upploppet. Insatsen räcker ”bara” till en åttondeplats men jag tyckte hästen såg jättefin och gjorde en av sina bästa insatser. Kusken sa också efter loppet att han tyckte Nelle Käck kändes riktigt bra och bäst av de gånger han kört honom!

Tiden 13,0 är hans tredje bästa på distansen och skulle räcka till en 33e plats på topplistan för fyraåriga hingstar och valacker. Nu ligger han ju på en sjundeplats (den tredje bästa om man bara räknar svenskfödda) med sina 12,3 sedan det fantastiska loppet under elitloppshelgen. Silverfinalen igår vanns på just 13,0, brons på 12,9 och övriga finalers segertider (förutom  då Frictions i guld) var långsammare. Så nog står han sig gott och väl tidsmässigt i den klass han hör hemma!

Många undrar varför han inte går barfota och det har flera orsaker. Han går med tunna aluminiumskor vilket alltså är nästintill barfota. Han är inte helt rakställd vilket gör att skulle han gå barfota så nöter han hovarna ojämnt och riskerar då att få hovsprickor. Anna har provat honom en gång på Axevalla  och då blev han så halt att hon till och med befarade hovbensfraktur. Likaså har han ju gått utan framskor en gång i sin tidiga karriär och det slutade med galopp. Han tillhör inte heller den kategorin hästar som måste gå barfota för att inte slå sig. Och igår fick vi ju ett exempel på att en häst som Vincennes till och med presterar bättre med skor. Och som Anna sa att de äldre hästar som man hör mycket om på V75 är mycket starkare och klarar därför att gå barfota och utan skydd medan unghästarna måste man hjälpa lite ibland. Så det är inte omöjligt när han blir lite äldre att man kan rycka skorna och nån gång kommer Anna att prova.

Både Nelle Käck och Nelle Pride verkar ju ha form så därför startar vi på och så får en eventuell vintervila (egentligen vinterträning) anstå tills vi ser att formen viker. För Käckens del  finns exempelvis en perfekt uppgift på Gävle söndagen den 2e december. När det gäller Nelli Miss har Lönborg hittat ett lopp också det i början av december . Jag är inte helt säker men jag skulle tro att det är ett lopp med ”fördel ston” på Jägersro den 4 december han tänker på. Nelli Memory – som rymde ur sin hage i torsdags och var på utflykt med kompisen innan de kunde fångas in – är ju startklar och där gäller ju att hon ska komma med i loppen.

 

Söndagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni