STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2012-09-22
CHANSERNA OCH CHANSARNA

CHANSERNA

Först börjar jag med våra chanser i veckan. Nelli Miss tycker jag bara att det är spåret emot. Annars bedömer jag att hon har kapacitet för klassen att vara med därframme. Synd hon inte har framspår och kan utnyttja sin startsnabbhet. Nu måste hon lita på rejäl överpace för att få chansen att komma till. Jag tycker på fullt allvar som jag skrev senast att det är en fördel om tränarna vill och kan köra hästarna själva och både Anna och Michael är duktiga kuskar (Lars I kan jag inte bedöma då jag inte sett honom i några riktiga lopp). De känner hästarna väl och behöver därför inte "köra mot oddstavlan" som många catchdrivers gör. Jag tror också de känner ett större ansvar eftersom de står oss ägare mycket närmare än de där som bara släpper tömmarna till första bästa när de kommer av banan och skyndar in i fikarummet. Elakt? Ja men så ser det ut många gånger under vardagstravsloppen. Sen har jag viss förståele om man som småbarnsförälder inte vill ge sig in i de getingbon som travloppen är om man känner sig orutinerad.

Nelle Pride får jag för mig har goda chanser. Jämfört med det gäng han möter har han - trots att han bara är fyra år (bara två kullkamrater mer är med) - tjänat mest pengar, varit ute mot det tuffastr motståndet och har de bästa tiderna. Det som talar emot är ju att det är första gången över denna långa distans och att spår fem i volten på Solvallas smala bana är knepigt (Priden kan ju fråga sin syster). Å andra sidan över tre varav är ju inte startmomentet lika avgörande. Värst emot är nog Nurmos båda hästar på samma volt och Jaguar CD. Å så har Melander en fransman på främre volten som ser bra ut att kunna vara en vinnare och fransmän ärju  i allmänhet starka.

Å så ni som funderar på en andel i vårt tredje team vill jag göra uppmärksamma på att Nelli Eighteen May går sitt premielopp före kvällstravet på Jägersro tisdag den 25/9.

 

CHANSARNA

Jag kan bara inte låta bli att delge er mina synpunkter på rabaldret kring Commander Crowe förra helgen. Min första riktiga chef i arbetslivet var psykiater och klinikchef på psykiatriska kliniken i Norrköping och han myntade uttrycket att: "Lite paranoia skadar inte!". Jag vet att min omgivning när jag uttryckt min misstänksamhet över "Commanderns" framgångar - särskilt sedan han hamnat hos den erkände fuskaren och doparen Solouy -  tyckt att jag varit alltför konspiratoriskt lagd... Nåväl?!

Jag kommer här inte att påstå någonting bara ställa ett antal frågor - om än insinuanta:

- För ett år sedan tävlade Commander Crowe i Kanada på Lasix som är vätskedrivande och tillåtet där men inte i Sverige. Varför gjorde man det om det inte var för att förbättra prestationen?

- Lasix kan inte spåras mer än 12 timmar efter att man gett hästen medlet men risken med att man ger medlet så långt innan prestationen är att djuret blir uttorkat. Kan man trots detta ha chansat med Commander Crowe på Åby?

- Varför tror ägaren Calle Wihlborg att veterinären på Åby letade stickmärken på hästens hals när det naturliga är att man där känner om hästen är uttorkad eller inte?

- Hur kan en häst som enligt tränaren äter och dricker bra före första heatet och mellan heaten bli i så akut behov av dropp efter ett ganska normalt lopp och under svala svenska förhållanden?

- Hur kommer det sig att man åker omkring runtom i Europa med egen dropputrustning om det bara är veterinärer och på djurkliniker man får sätta dropp på hästar? Och om man nu gör och har en rimlig förklaring till detta (exempelvis rädsla för transportsjuka) varför tålde inte utrustningen en granskning av Åbys veterinär?

- Varför var Calle Wihlborg så mån om innan Hugo Åbergs att berätta att hästen stått hemma hos honom på Snogeholm utan bevakning? Hade de fällts för doping i samband med den starten hade det ju troligen berott på att någon smugit in i stallet och saboterat eller?

- Calle ska ju också "rentvå hästen"! Från vad - och om någon behöver rentvås så är det väl inte hästen? Det som är smutsigt i den här historien har ju inte hästen stått för utan han är ju snarare offret!

- Och sist och det som ändå handlar om hästens bästa! En häst som enligt ägare och tränare och utan en förklarlig anledning blir i så akut behov av ett dropp att man inte kan invänta veterinären eller ta den till kliniken kan ju rimligen inte gå ut i ett nytt stentufft lopp tre veckor senare? Om man tycker hästen (och inte pengarna för så kan det ju inte vara) är viktigast så borde man väl - oavsett om veterinären ger anmälningsförbud eller inte - först få svar på vad som orsakat uttorkningen och dessutom ge hästen en ordentlig och välförtjänt vilopaus? 

Ja det blev många frågor och som jag tror aldrig kommer att få något svar. Nu ska ju anmälningsförbudet som gör att Commander Crowe inte kan starta på Solvalla dras till domstol av ägarkretsen. Och detta gör man som jag förstår det för hästens bästa?

 

CHANSEN

Vi som spelar V75, inte för pengarna utan enbart för att öka spänningen när vi njuter av sporten får i eftermiddag chansen att visa att vi tänker på hästarnas bästa. Eller för att ordvitsa till det: bästarnas hästar!  Men visst skulle det vara kul att lugga de där låtsasshejkerna på lite av deras oljepengar. För tänker man efter så låg ju oljan där redan på den tiden då Norge tillhörde Sverige så det är ju lika mycket våra stålar. Kanske skulle man dra detta till någon domstol? Kanske skulle man dra detta till någon domstol? Näe såna är inte vi ädla teamnellevadare utan vi är ju kända för vårt sportmanship! Så håll tömmarna ni och må bästa hästen vinna (om den finns med på vår kupong förståss)!

 

Registrerat spel

Datum: 2012-09-22 Bana: Färjestad Spelform: V75, omg. 45

Avd  Ordinarie hästar (Res.)

1  2, 7, 11

2  1, 4, 12, 15

3  2, 3, 8, 9

4  3 Helge Zonett

5  1, 4, 6, 10

6  6 Love Force*

7  4, 15

Vadet gäller startnummer

384 rader x 1 x 0,50 kr =  192,00 kr

Kvittonummer: A540 4B43 0D20 8801

 

Lördagshälsar från regngrått Skåne

Anders

 

 

 

Kommentarer:

12:48, 2012-09-22

Hej Anders. Jag har läst dina kommentarer om Commander Crowe. Varför tror att förre delägaren Morgan sålde sin andel. Vad jag vet var p.g. av att gråtaren Calle skulle bestämma allt. Hur är det med Nelle Red Turbo ??? Han ströks ju till en start.. Mvh Stig

Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni