STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2012-07-13
MATCHNINGEN

Efter urladdningen i förra veckan har tränarna ägnat sig åt uppkollning, eftertanke och proppläsande vilket resulterat i följande slutsatser.

Nelle Pride kom med i finalen av Norrlands Grand Prix på Bergsåker nästa torsdag den 19 juli!!! Oväntat många som kvalat in avstod så därför blev det bara 9 hästar i loppet med 300 tkr i första pris. Anna fick även med sig sin andra häst det kanadensiska stoet (Järnladyn) och en annan stortränare vid namn Johansson har två stjärnor med: en italienare och en amerikan. Dessutom har en en norrman och en fransman kvalat in så det blev lite av ett internationellt storlopp. Det norrländska hoppet Vincennes är också med och några bra till så det blir tufft för vår stolthet! Startlistorna och spåren är i skrivande stund inte klara så chanser mm får ni i morgon när veckans V75a presenteras. Efter loppet i Sundsvall ska ju Nelle Pride också försöka komma med i Breeders och nästa kval går på Mantorp den 30 juli. Så här blir det ingen semester inte men han är ju mer slitvargstypen så det spelar nog inte honom någon roll.

Nelle Käck - som ju gick i mål med krafter i Halmstad och var aningen rullig, galopperade i en provstart och fick visa upp sig en extra gång för banveterinären innan han fick klartecken - böjdes igenom i veckan hemma i Knivsta. Det resulterade i att han behandlades i framknäna och i en kota och kommer nu att få¨några veckors välförtjänt semester i hagen och njuta av den svenska sommaren! Höstens stora mål är ju annars Breeders med semifinaler på Solvalla i slutet av oktober och final i Eskilstuna i början av november. Han får väl starta igång med några lopp innan dess kanske i Solvallas fyraårsserie i samband med att kullkamrater kvalar till derbyt i andra halvan av augustil. Halvmiljonen i första pris i fyraårsserien i finalen 17 november lockar ju också förståss och det är inte säkert att den andraplats han har räcker till för att kvala in.

Med Nelli Miss har Lönborg ställt in siktet på Solvalla och ett lärlingslopp onsdagen den 8 augusti. Det är ett stolopp körda av lärlingar som är stängt vid 355 tkr och perfekt för Missen som har 348 238:- på sitt konto. För att inte gå ur den klassen får hon inget lopp innan dess utan galopperar på i sanden hemma på gården. Möjligen kan det bli ett provlopp i slutet av juli för att vässa henne inför "Sumpanuppgiften".

Nelli Memory är ju startklar men svårt att hitta vettiga uppgifter till där hon kan komma med eftersom hon har knackigt med startpoäng.

Nelli Bell har återigen kollats upp av veterinär Ulrike i veckan. Helt OK var hon väl inte i böjprovet men egentligen inget som förklarar de svagare prestationerna. Däremot ser inte halsen bra ut då hon verkar fortsatt inflammerad som då i våras. Och detta kan ju vara förklaringen och man tog prover som det kommer svar på inom någon vecka. Bland annat spekulerade Ulrike i en herpesinfektion som inte är ovanlig bland hästarna och gör dem ojämna i prestationerna. I så fall finns det bot men vägledning för hur vi ska fortsätta med henne får vi inom  någon vecka som sagt. Lite synd då hon ju gjorde tre starka lopp på rad i april och såg riktigt lovande ut.

Vi som vill upp då? Jag tänker på de som är tänkta att ingå i de nya teamen men jag vill också passa på att varna för att anmälningarna i nuläget inte är tillräckligt många för att dra igång "teamapparaten". I nästa vecka tar vi beslut om hur fortsättningen ser ut. I vilket fall är tanken att Nelle Red Turbo ska till Dannero den 27 juli och ett kortlopp för treåringar för att vässas inför korta E3-kvalen den 6 augusti på Romme. För Global Power ska det bli kval så småningom och inte helt omöjligt med en start i ett tvååringslopp senare i höst. Saturn gick ett nytt provlopp igår i fin stil vilket kan beskådas som vanligt på You Tube via Jägersros hemsida. På en regntung bana stack han enkelt till spets från sitt fjärdespår i volten och spårade en bra bit före de andra i det klafsiga innerspåret i 1900 meter. Han har ju en härlig stil och uppsyn men tycker också att det finns mycket annat intressant här i livet att kika på. Så för att minska livsaptiten vill nog gärna Lönborg ta kniven till hjälp men tackolov är man inte helt eniga där i stallet. En fjärdeplats (det var tre femåringar som passerade honom strax före mållinjen) och 20-tid blev det men han var inte trött efteråt och pulsen var 88 så motor finns det! Så nu är nog ett kvallopp inte alls långt borta. På måndag den 16 juli ska Sören och Viktoria ta med Nelli Eighteen May in på Jägersro för första gången för att hon ska kunna bekanta sig med banan inför det stundande premieloppet. Någon gång på förmiddagen från klockan 9.30 kan hon beskådas där. Den som är intresserad är självklart välkommen att komma dit och får då gärna höra av sig till undertecknad.

Fredag-den-13e-hälsningar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni