STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2012-07-06
REKORDKVÄLL!

Det ser inte kartigt ut med 25000:- insprunget en sådan magisk kväll när Team Nellevad har tre hästar till start i lopp med så mycket prispengar. Banan var ju som vanligt när det gäller Halmstad i kanonskick och vädret bästa tänkbara för starka prestationer och därmed fanns ju förutsättningarna för snabba tider. Men jag säger det igen: ingen bana är självspringande. Ska det bli rekord krävs det hästar med bra grundkapacitet och i form. Och det fick vi se igår! Och jag menar nog i eftertankens sken så här dagen därpå att våra hästar kan vi faktiskt inte klaga på! Det blev en riktig rekordkväll och de våra slog alla sina egna rekord!

Men vi tar kvällens makalösa prestation först och gratulerar Brad de Veluwe till hans fantastiska seger (vinner med 2,5 längd!) i Sprintermästaren på nytt världrekord för fyraåriga hingstar och valacker på tusenmetersbana 09,7!

Och sen fick vi se ett svenskt rekord för treåriga hingstar/valacker över medeldistans med voltstart som slogs i kvällens första lopp. Det var Profit Ås (som året därpå vann Sprintemästaren!) åtta år gamla rekord som raderades ut av Sommarpratarens Mosaique Face som landade på 14,6. Med på målfotot, slagen med ett huvud och på samma tid var Nelle Red Turbo! Turbo som satt långt bak och gick i fjärdespår i sista sväng och drog fram tvåan. Hade det inte blivit två omstarter som gjorde honom lite het och hade han inte vinglat till på upploppet så menade Björn hade de vunnit!

Å så över till Team Nellevads hästar:

Nelle Käck får ett skitlopp av kusken helt enkelt! Annas omdöme lämpar sig inte för tryck! Nytt rekord 12,2 men betänk då att han har gått 12,3 över medeldistans för bara någon månad sedan. Alla krafter kvar i en iskall rygg blev en femteplats men med exempelvis Anna Forssell själv i sukyn (ja jag hade gjort det bättre själv faktiskt!) hade det blivit minst en tredjeplats (vinnaren fanns ju inget att göra åt denna kväll!). Dessutom hade Jorma två möjligheter att göra bättre ifrån sig. Han måste ha varit rädd för dödens (enda förklaringen) när han inte kör från början utan kastar ner hästen till plankan och söker tredje invändigt bakom sämsta hästen! Å sen i sista sväng när det finns möjlighet att gå ut i tredjespår och hamna i slagläge sitter han kvar i sin iskalla rygg och Käcken har alla krafter kvar i mål!

En absolut topprestation utifrån sina förutsättningar svarar dock Nelle Pride för! Han blir "bara" sjua (och har därmed tre hästar bakom sig!) i en stentuff omgivning som skulle kunnat vara ett finalfält! Och han springer hela loppet på sin maxförmåga - det ser tom över upploppet lite kul ut när det verkar som hans löparskalle vill springa fortare men inte riktigt får benen att lyda - och sätter nytt rekord med 11,8 vilket är 26e snabbaste tiden över distansen för 4-åriga hingstar/valacker i Sverige i år! Jag gillar sådana här hästar som har hjärtat till två saker: att pumpa runt syresatt blod men att också alltid kämpa och göra sitt bästa.

Å så syrran Nelli Miss som också gör ett bra lopp som blir till en fjärdeplats. Scenariot hade Lönborg beställt. Hon hade kunnat ta ledningen och köras i spets men det var bestämt att hon skulle få ett lite snällare lopp och ge ledningen till Svanstedts favorit. Hon såg ju jättefin ut före och under loppet och det lyser verkligen form om henne. Men det blev som Lönborg konstaterar inget lopp i henns smak. Ett av de få lopp under kvällen som blev uppullat och sen när det går undan till slut så är hon ju inte tvärspeedig utan lämnar lite lucka. Sen när hon får lite fritt tar hon ju i igen och avslutar fint på nytt rekord 14,1." Nästa gång kör vi ledningen" konstaterar Lönborg!

Sammanfattningsvis en fantastisk kväll förståss där man önskat att man inte hade häst till start så man kunnat njuta lite mer. Omgivningen hade nämligen synpunkter på att jag var mer hispig igår än inför vanliga starter och det vill inte säga lite det! Hästarna presterade som förväntat och tom bättre när de fick chansen. En urusel insats från nordens bästa kusk var det som fastande som en besk eftersmak då det var en finalplats som rök.

Men vi kommer igen och det är bara att för tränarna att läsa proppar och anmäla nu när hästarna är i form!

Ikväll kan vi ju hålla tummarna för Annas Crys Dream i Stosprintfinalen som jag tror bara vinner!

 

Fredagshälsar

Anders

 

Kommentarer:

14:33, 2012-07-06

Skönt att se att det inte bara är jag som är skitsur! Lars H

Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni