STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2012-06-27
BÄST OCH BILLIGAST

Jag har passat på denna "lugna" vecka när vi inte har några starter och inför att det är deadline att anmäla sig till de nya andelsbolagen att - enkelt och snabbt och utan anspråk på att vara heltäckande - göra en marknads- och konkurrentanalys. För er som inte vill läsa hela inlägget kan jag sammanfatta och säga att Team Nellevad är både bäst och billigast!

 

Bäst

Till att börja med gjorde jag en snabbkoll av topplistan över ägare och kunde konstatera att Travkompaniet står ju i en klass för sig men är också en väldigt speciell lösning. Jag gillar idén men det är ju ett AB som man köper aktier i och hur många aktier det finns och värdet på dessa går inte att utläsa av hemsidan. Det finns i vart fall inga till salu. Men de har 20 topphästar exvis Maharajah, Nantucket, Orrichetti, Panne de Moteur m fl som hittills i år tjänat drygt 80 tkr per start. Här finns ju också en nära koppling till Menhammar och Stall Hultman (Som är Travkompaniets "sportchef") men mitt intryck är att det är ett bolag som drivs av proffs men också ger möjlighet för många, små aktieägare att få en upplevelse av att äga bra hästar. Det andelsbolag som finns högt upp på topplistan är annars Easy KB (tredjeplatsen) som ju heller inte är ett traditionellt andelsbolag utan ett företag som administrerar andelshästar och på detta sätt i statistiken får många hästar att redovisa. En jättebra idè även detta men som jag förstår det är det personer som skramlar ihop häst och andelsägare och sedan till humana priser låter Easy KB administrera.

Kom nu ihåg att hittills i år har Team Nellevad tjänat 19654:- per start ( team I: 16361:- och team II: 22512:- och att vi just nu ligger på 20e plats bland de vinstrikaste ägarna. (Observera att denna lista inte tar hänsyn till antal starter utan bara summan insprugna pengar.) Så jag jämförde oss med några andra av de som brukar betecknas som framgångsrika hästaägare men som inte är andelsbolag exempelvis Tarzans båda bolag som äger och tillsammans på sina knappt 400 starter i snitt tjänat 19 269:- per start! Alltså mindre än vi trots att han varje vecka har flera topphästar på V75 som dessutom vinner! Å så några exempel till:

Sydbuss    17076:- per start;

Mellby:      13784:- per start;

Stall Zet     11518:- per start;

Easy         10574:- per start;

Så mer på skoj en jämförelse med var ett par stortränare kör in per start:

Svanstedt   20950:- per start;

Johansson  20247:- per start;

Jag tycker det finns fog för att utropa oss som det bästa andelsbolaget som finns på marknaden och där det finns möjlighet att för den som så önskar köpa in sig.

 

Billigast

Vi kan ju börja med att kolla på Easy KB trots att det inte är jämförbart. Men här vet jag eftersom vi i tidernas begynnelse övervägde att låta dem administrerar våra bolag - istället för att göra det själva - att de har humana priser för detta. Det är ju heller inte Easy KB som bestämmer insatser och månadsavgifter utan den/de som håller i andelshästan. Genom att kolla på "Till salu"-marknaden kan man ändå se att hos Team Nellevad får man 2-3 hästar till samma pris i inköp och månadsavgift som man där bjuder ut en (1) häst! Och de genomsnittliga resultaten för dessa hästar kan ni ju läsa ovan. Och "riskspridningen" får man sköta själv.

Kenny - ni vet dem med TV-reklamen - har i sammanhanget relativt humana månadsavgifter på hästarna på 15000:- vilket om det vore tre hästar och 50 andelar skulle bli ca 900:- att jämföra med våra 700:-. Däremot om man la ihop tre av deras - i och för sig toppstammade hästar - så kostar varje häst nästan 600 tkr vilket jämförbart med vårt erbjudande istället skulle bli nästan 35000:- i insats per andel!! Villkor i övrigt eller hur man hanterar momsen etc framgår inte av hemsidan.

Ett annat intressant bolag är Andelstrav där man istället för att köpa in hästarna i bolaget leasar dem på två år och här jobbar man också med riskspridning genom att ha två hästar i varje bolag. Hästarna är också startklara. Deras månadsavgift för två hästar är 1000:- (hästarnas resor tillkommer!)  som jämfört med våra 700:- då skulle vara 1500:- för tre hästar dvs dubbelt upp.

 

Denna lilla undersökning är som sagt inte heltäckande men slutsatsen är inte särskilt djärv:

Team Nellevad är det bästa och billigaste andelsbolaget på marknaden just nu! (Å så gör vi som elektronikkedjorna att hittar ni en bättre och billigare så lova att höra av er - vi lär oss mycket gärna av andra).

 

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni