STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2012-06-18
SMETIGT

Det var väl ordet för dagen igår på Solvalla som först frampå eftermiddagen gjorde skäl för namnet. Det var hällregn från tidig morgon och hela förmiddagen. Men banan höll förvånansvärt bra och kom ju aldrig att betecknas som tung men som sagt smetigt var det i alla fall de innersta spåren. Det var ju detta som Örjan utnyttjade i "vårt lopp" när han tog sats i sista sväng långt bakifrån och som vanligt måttade in Johanssons nye italienare i de sista stegen. Jag tycker att både Nelle Käck och Nelle Pride gjorde fullt godkända prestationer. Kanske särskilt Priden som gick nytt rekord på smetig bana och med tanke på det löpningsförlopp han fick.

Om vi börjar med Nelle Pride tycker jag kanske att Sundberg tar en väl försiktig start när han nästan med en gång backar ner sist. Priden hade sett jättefin ut - för att vara honom, han är ju ingen värmningsvinnare - innan loppet och det hade kanske varit värt att prova framåt med risk för tredjespår (säger Sveriges bäste staketkusk). Sen händer något varvet kvar från mål. Vi på plats såg inte vad, på TV-bilderna syns de inte i bild just då och Sundberg hade sagt att han "rumlade till"? I alla fall tappar de 3-4 längder på klungan. Priden får sedan först lägga kraft på att komma ifatt de andra vilket han gör 500 kvar och sen går han lika fort som täthästarna vilket innebär att han gör en låg 13-tid hela sista varvet! Steget efter målgång har han också kommit förbi Goop men tyvärr på linjen är han bara sjua. Men ett starkt upplopp igen! Å som sagt nya rekordet 13,9 och fjärde loppet i rad med en tid runt 14!!

Nelle Käck spelade rollen som vi varit vana vid sista tiden. Dvs att hitta till vinnarhålet och sen när Adielsson i täten med andrahansfavoriten försöker skaka av sig de andra genom att dra i ett hårt, jämnt tempo så är det bara Käcken som tassar (nåja snarare kliver) med. Så småningom tar sig Tarzan med Discofavoriten upp utvändigt om Käcken och det ser faktiskt ut som det är mot vår häst han kör. Nån lucka kommer aldrig på upploppet för Haugstad och även om den uppenbarat sig så ser det inte ut som det fanns så mycket sparat denna gång. Men som sagt smetigt var det vilket gör att hans 13,2 denna gång är nog inte så mycket sämre än de 12,3 han presterade på den snabba banan elitloppsdagen. Pulsen i stallet efteråt var 87 och särskilt trött såg han inte ut. Inte heller Priden vars hjärta slog 96 slag i minuten.

Nåväl det blir tufft att nå veckans målsättning att dra in 100 tkr till de båda teamen. Om Nelli Bell ikväll (det rimmar, ett bra tecken!) från sitt tolftespår, över kort distans i Halmstad gör en bragdprestation och vinner är vi nästan uppe i 90 tkr. Å sen kan jag väl även få räkna med Nelli Miss lopp på onsdag på Vaggeryd så kanske det ändå kan gå!

Nelli Memory passade man på att behandla när hon kollades upp  i förra veckan. Det var knäna och absolut inget allvarligt men kanske förklaringen till den sämre prestationen. Vi får se!

Å sen över till det senaste angående det nya Valla-teamet. Global Power var igår inne på Solvalla för första gången och detta en dag då det var tävlingar och relativt mycket folk och hästar. Men vilken cool tvååring! Han stod där utselad och klar i stallgången med både hästar och folk runt omkring sig och var helt lugn. Likaså när han kom ut på banan så fanns ju mycket nytt att bekanta sig med och detta gjorde han utan att stressa upp sig. Dessutom har han ett fint trav och Anna tog det förståss bara lugnt och körde inga farter med honom. Detta blir spännande!

Nelle Red Turbo var inte med på Solvalla och förklaringen är ju att han startar i ett Breeders-försök på Rättvik midsommardagen. Det är V64ans tredje avdelning (runt klockan 16 skulle jag tro), spår tre bakom bilen och Guldhjälmen i sulkyn igen! Motståndet är förståss stentufft när det står platser i Breederssmifinalerna på Solvalla 24 oktober på spel och dessutom finfina 75000:- till segraren!

Halmstad den 5 juli! Vi anmäler både Nelle Käck och Nelle Pride har vi sagt om de tagit gårdagens lopp på ett bra sätt. Det finns också en möjlighet att Nelli Miss går ut samma kväll också beroende på hur det går på onsdag. Det finns en lämplig uppgift för henne. Ni som vet med er att ni tänker åka dit får gärna höra av er så ska jag kolla detta med biljetter mm med Halmstadtravet.

 

Nu håller vi tömmarna för tjejerna de närmaste dagarna och så ungtuppen på lördag!

Jag återkommer under veckan med fler rapporter och kommentarer!

Måndagshälsar

Anders

 

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni