STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2019-07-06
GÖR ER FRIA!

Först om våra fyrfota vänner. På Jake-fronten intet nytt. Jag räknar med att Sören hör av sig när han får napp. Nelle Pride gjorde i söndags sin 159e start i Tingsryd. Han sprang ett varv på milebanan på en skaplig tid 13,7 men slutade nia utanför placering. På måndag gör Nelle Atticus Paco sin 83e start i Rättvik. Vi håller koll.


Som många andra (Ludde, Stenströmmer med flera, med flera) reagerade jag över STs beslut i måndags att starttiden för V75 och V86-express ska ligga fast även 2020. Detta i direkt motsats till vad deras eget förtroenderåd rekommenderat i mars i år och de utfästelser dess ordförande gjort. Tanken var att nu skulle sporten och ATGs ägare ta kommandot. Men icke. Jag skrev en insändare på stående fot (se nedan som inom en halvtimme publicerades på Sulkysports nättidning). Jag bifogar också länken så kan ni surfa runt lite på den utmärkta Sulkysport:


https://sulkysport.se/insandare/salj-atg-gor-er-fria/


”Även en klocka som står still kan också visa rätt tid. Står den på 16.20 så blir det rätt två gånger per dygn. Men övrig tid är den helt fel ute. När sporten som allra mest behöver ett starkt ledarskap med stor integration så lever man i stark symbios med ett av spelbolagen på den nya marknaden. Och symbios är sällan lyckligt för parterna i ett förhållande.

Vi som älskar trav vill att sporten ska ha en stark ledning som inser att vi har en helt ny situation. Det håller inte att bara passivt avvakta den statliga utredning som pågår och vad den kommer fram till om några år. Ta vara på möjligheterna istället. Jag älskar fotboll också. Men jag kollar inte på mitt älskade IFK Norrköpings matcher bara för att de eventuellt finns med på stryktipset. Sporten är nummer ett för oss fotbollsälskare men självklart tippar jag stryktipset varje vecka. Visst måste spelschemat till viss del anpassas till lämpliga TV-tider och även till spelmöjligheter inte bara hos Svenska Spel utan också hos andra spelbolag. Så fungerar en marknad men…

Travet måste återskapa ett starkt självförtroende där sporten står i centrum. Spelet är bara en finansieringskälla och därmed ett medel för att tillhandahålla goda sportsliga möjligheter för publiken oavsett den finns på plats eller hänger framför TVn. Men visst bli TV-upplevelsen så mycket bättre när man ser att det är mycket publik på plats. En allsvensk match som spelas för tomma läktare är inte samma grej att titta på ens i TVn.

Med den drucknes envishet upprepar jag: Sälj ATG! Gör er fria! Håva in en massa miljarder som kan satsas på arenorna och för att göra dem publikvänliga. (Men smeta inte ut marmeladen utan klicka ut den där den smakar bäst och mest!) Våga sätta den fina travsporten i centrum. Lyssna på de aktiva! Gör verklighet av papperstigern STL och skapa en riktigt intressant liga som står på egna ben med hästar, tränare och kuskar i centrum. Och erbjud spel till samtliga spelbolag som visar intresse. Satsa också ännu mer på breddsporten som tilldrar sig så stort intresse över hela landet och där loppen är överfyllda trots förstapriser på blott 10 tkr. Hur svårt kan det vara?

Det är mycket möjligt att Marjaana Alaviuhkola är den rätta ledaren och att hon har de egenskaper som behövs i den nya tiden? Men då måste hon frigöra sig från ATG-beroendet och visa vem som bestämmer och låta sporten utgöra agendan. Det finns exempel på många goda ledare som misslyckats på grund av dåliga rådgivare.

En sista reflektion: när Lord Skarplöth i sinom tid avgår visst vore det en dröm om han då säger samma sak som ”norska ATGs” vd Harald Dörum när han nu slutar och får frågan om höjdpunkterna: ”Alla de fantastiska hästupplevelser jag fått uppleva på nära håll. Hästen står mig nära.” ”


Halmstad och ”Sprinklermästarhelg”. I torsdags var det höst med kyla, regn och blåst. Det var också omöjligt att hitta vinnarna. Särskilt i försöken där streckprocenten på vinnarna i de tre loppen blev: 1 – 1 – 4! Idag är det kallt men mer just av ett sprinklerregn. Ska skrällandet fortsätta eller blir det mer av en normal omgång? Jag hoppas att det fortsätter med lågprocentare men rätt lågprocentare och att rätt rad blir följande:


Look Håleryd, spik på hemmaplan (14%)

The Real Face, sprintermästaren i ett kortlopp (2%)

Deep Sea Dream, Goop till 1% måste bara streckas

Thanasi Bob, spik på en annan Kolgjini som bara vinner o vinner… (17%)

Mr Lindy, Jorma till 1% måste streckas

Dallas AS, Bergh visade i torsdags hur man gör när man skräller (4%)

Exclamation Mark, blir vårt utropstecken till slut (11%)!

Håll tömmarna!

 

V75

Inlämnat: 2019-07-06, 11:31

Halmstad

Lördag 2019-07-06

Start: 16:20

Kostnad: 216,00 kr

Vadet gäller startnummer

 

Avd

1: 9 Look Håleryd (5, 1)

2: 1, 2, 10 (8, 4)

3: 3, 4, 6, 7, 8, 10 (1, 2)

4: 6 Thanasi Bob (4, 9)

5: 2, 3, 4, 6, 8, 10 (12, 1)

6: 2, 5 (6, 3)

7: 1, 9 (6, 10)

 

1x3x6x1x6x2x2 = 432 rader.

432 x 1 x 0,50 kr = 216,00 kr.

Totalt: 216,00 kr.

Rättningskod: JPW XHK XQJ

 

Hälsar

Anders

 

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni