STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2017-09-02
SPIKARNA!

Vi börjar med två som inte ser ut att bli spikar på sina streckspel. The one and lonely: Nelle Atticus Jake! På tisdag förmiddag lastas för att få åka till Halmstad för lunchtrav. Klockan 13.00 rullar bilen och Jaken har då Stefan Söderkvist i sulkyn och på vojlocken står det en sexa. Kollar man till startpoäng - som ju ska vara den sorts formbesked - är han bäst i loppet men dessa poäng tjänade han in för flera månader sedan. Annars ser det tufft ut och vare sig Ronden eller banprogrammet har fått upp ögonen för honom. Stefan har ju vunnit med hästen förut och det kan nog bli ett smaskigt odds som bortglömd. Får han bara sitt lopp – vilket kan bli tufft med det spåret i och för sig – så går ingen säker över upploppet. 25 tkr väntar vinnaren.


Om bara cirka en timme ( kl 13.22) får Paco göra skäl för havren nu igen. Debut i monté på Dannero. Breddlopp och just nu streckad på 9% i V5 och 9 gånger på vinnarspelet!


Däremot finns stor risk att ATG slår in en spik i kistan på Travsporten. Den när det gäller trav totalt okunnige Skarplöth tillåts av STs ledning härja helt fritt och tydligen är det ATGs styrelse fatta beslut om nästa års tävlingsprogram??? Var det därför Afielson hoppade av i veckan. Klokt att inte vilja vara gisslan längre Erik! Hur ska det gå till om ett par år när avregleringen kommer. Ska de olika spelbolagen då turas om att tala om hur sporten ska utövas och var? När jag har kritiserat ST och ATG så vet jag att det finns de som tyckt att jag överdrivit kritiken. Tyvärr är det mycket värre än jag någonsin anat. En som på Trottosport.se denna vecka varit gästskribent är den kände tränaren Anders Lindkvist sedan länge bosatt och verksam i Frankrike på Grobois. Han har ju också varit expert i TV men det blir han nog inte mer i ”Skarplöthland” efter det han skrev igår:


”Har idag torsdag varit lite handlingsförlamad. Anledningen är oron över den svenska travsportens framtid. Är normalt rätt morgonpigg man hade till och med svårt kliva upp i morse…

Tror det inte finns så många som diskuterat travsportens väl och ve så ofta som jag haft möjlighet att göra. Detta mest på grund av att jag har förmånen bo här på Grosbois. Här passerar otroligt mycket människor som har samma passion som jag. Tyvärr borde jag skrivit ner alla goda idéer som dryftats och även alla idéer som visat sig vara mindre bra. …

Många skäller på Skarplöth och visst har han skadat travsporten enormt men jag förlåter honom då han inte visste bättre. Jag skulle vilja göra en liknelse om hur galet det var att släppa rodret helt och hållet till den i travsport så okunnige Skarplöth. Det vore som att släppa en landkrabba till att styra Wallenius-rederiernas största båt i dåligt väder och dimma i Stockholms skärgård utan lots.

Känner mig då inte trygg med att nye kaptenen säger sig ha ett manifest med visionen att bli Nordens största och mest lönsamma båt. Särskilt som de medhjälpare som kaptens anlitar för dyra pengar också är landkrabbor utan sjövett. Nej nu rann min energi ifrån mig igen. Hoppas att de som bestämmer tar ett klokt beslut i morgon och hjälper Skarplöth på rätt kurs så det inte blir ett katastrofalt haveri!”


Det finns en liten ljusglimt i Sulkysport idag. Att en kompromiss är på väg som ger Solvalla onsdagarna och att det blir GS75 (varför inte riktiga V75 som några kloka människor föreslagit och istället skrota alla extraomgångar?) och V86 express flyttar till söndagar. Men det verkar nog gått för mycket prestige. Nu när STs svaga ledning även officiellt överlåtit makten till Skarplöth är det nog bara Lindkvists befarade haveri som väntar bakom nästa skärgårdsö.


Över till något betydligt roligare nämligen derbyhelg på Jägersro. Dagens sjuttifemma är öppen! Och spikarna två! En självklar som jag litar på till 100% och spelarna till 58% i avdelning 5. Men jag har hittat en tvåa som blir etta i fjärde också och jag är nästan ensam och i vart fall ensam om att spika. Kolgjini på hemmaplan och stallet låter grymt uppåt. Som alltid galopprisk när det gäller Luddes hästar. Så vill vi schasa bort så många konkurrenter som möjligt i första så varför inte en tysk (och då tänker jag inte på den store Jägersrotränaren) streckad på 2%. Å så får pappa Kolgjini gärna skrälla i nästa till 3%. Och sonen i guld som enprocentare. En annan hemmatränare i sjätte med en dansk Alex och med en dansk Jeppe där det handlar om promille.  Å så dessa Kolgjini igen i epilogen men kungligt som tusan till 2%. Håll tömmarna!

 

V75
Inlämnat: 2017-09-02, 11:11
Jägersro
Lördag 2017-09-02
Start: 16:20
Kostnad: 216,00 kr
Vadet gäller startnummer

Avd
1: 5, 6, 7, 8, 10, 11 (2, 4)
2: 1, 10, 11 (3, 5)
3: 2, 9 (7, 4)
4: 2 Rhesos Face (8, 6)
5: 2 Global Trust (11, 7)
6: 3, 6, 9, 10, 11, 12 (1, 5)
7: 3, 11 (7, 2)

6x3x2x1x1x6x2 = 432 rader.
432 x 1 x 0,50 kr = 216,00 kr.
Totalt: 216,00 kr.
Rättningskod: VDJ VHF JQC

 

Hälsar

Anders

 

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni