STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2017-03-18
OK OCH BRA!
 
Först en rapport från våra hästars framfart på Åby i torsdags. Nelle Atticus Paco gjorde en OK insats. Han spetsade faktiskt från sitt springspår och både kusken och jag hade nog hoppats på som sämst tredje invändigt och därmed chans till lucka på Åbys dubbla snikspår. Men de fyllde på och släppte så det blev fjärde invändigt. Så någon riktig lucka blev det aldrig över upploppet och Paco hängde med OK men tyvärr precis utanför pengar på en sjundeplats. Men det såg å andra sidan inte slutsålt ut.
 
Trekvart senare var det dags för Nelle Atticus Jake. Med hjälp av en skicklig kuskprestation och lite tur med galopperande konkurrenter lyckades ekipaget hamna i andra utvändigt från sitt svåra elftespår. Det blev högt tempo hela vägen och när favoriten anfallde femhundra kvar kunde Jaken lifta med ute i tredjespår. Mot den ledande Tennis och Berghs favorit fanns inget att göra sista halvvarvet när det gicki 11-tempo. Men Jaken spurtade som vanligt bra över upploppet till en tredjeplats och fyllde framförallt på sina startpoäng.
 
Lite kul var det på liven när man intervjuade Sören efter värmingen av Jaken. han stod då i cirka 20 gånger pengarna som vinnare. Å Sören var som vanligt lyrisk över hästen så vips var han nere i 8 gånger! Jag ber att få återkomma till hur planerna ser ut framöver.
 
Tänkte nu göra ett kortare reklamavbrott. Jag följer sedan en tid mycket god travjournalistik på nätet på två olika sajter. Dels undrade jag under hösten över vart alla bra journalister - Lernå, Freidenvall, Dahlgren m fl - på Travronden tagit vägen. Travronden har ju blivit alltmer urvattnad och blek och är nu enbart "Husbondens röst" eller som "Pravda" i gamla Sovjetunionen. Så gjorde Nybrink lite förtäckt reklam i en TV-sändnibg för "Sulkysport" som de har startat och som finns på nätet med adress: www.sulkysport.se och som i veckan också kom med sin första papperstidning. Ett påkostat temanummer om avel. Jag hoppas detta för min del blir en ersättare för Ronden och har i vart fall tagit en provprenumafration för en hundring.
 
Ännu vassare journalistik hittar ni på www.trottosport.se . Detr är två erfarna travjournalister: Ingvarsson och Persson som driver denna sida och som också har en pod om man nu hellre vill lyssna än att läsa. Det var de som under hösten bland annat avslöjade Souloys fusk och djurplågeri och Sjunnesons sextrakasserier. Ni som följt min blogg kommer säkert ihåg mina uttalanden i samband med Estlandsaffären om STs jurist Göran Wahlman. Ni tyckte kanske jag använde överord. När man läser en artikel i trottosport: http://www.trottosport.se/2016/12/07/sts-jurist-ar-ett-hot-mot-travsporten/ . Då tycker jag själv att min kritik var i underkant och försiktig. De tar också upp Estlandsaffären på nytt. Särskilt patetisk läsning är när juristen Wahlman springer och gömmer sig för polisen när han ska delges en dom på fortkörningsböter!! Den fråga som infinner sig är hur han kan få ha kvar jobbet? Har han hållhakar på Lindberg och de andra i STs kledning?
 
Nu ska norskarna få vara med och dela på våra jackpot-pengar från förra lördagen. Momarken heter banan där man förra året la om kurvorna så de inte är lika förrädiskt snäva. Men långsidorna och därmed upploppet är långt och utslagsgivande. Svårt att hitta givna spikar  och jag har som vanligt letat outsiders och dessutom en skrällspik som står högt på min himmel. Vare sig hästen eller Jorma räds dödens så är det enda lediga postionen kör de nog där och Jormas bästa gren är ju att hålla igång kusarna över upploppet.
Från bötrjan tror de flesta att det handlar om Kolgjini och Untersteiner och så glömmer de Goops häst till 2%. Å så samma personers i duell i nästa lopp också men då när två "svenskar" (nåja nysvenskar i alla fall) träter så roffar en norrman åt sig förstapriset. I Kallisavdelningen är det nästan bara norska isbjörnar. Jansson bakom kallblod är alltid intressant men jag har en tvåprocentare även som "likväl rör sig" nämligen nr 5! Sedan i femte avdelningen var jag länge inne på att göra det enkelt och spika Ludde. Men han kommer ju att få tävla mot en Ferrari och då kan det brinna till i den Kolgjinska härnan. och då sitter ett iskallt finskt backhopparämne och myser med sin travare. "Räkns med vinstchans"säger Veijo.
Bara två avdelningar kvar och bra utdelning på gång! Jag tror det blir "dubbelt norskt" i guld! En häst tränad av Norsken som körs av svärsonen tillika en norskfödd kusk och som stallet siktar till elitloppet med! Bara sexprocentarebara för att Luddes favorit gjort ett bra provlopp men observera det var med Johnny i sulkyn. Bakspår, kort distans och en jetlaggad junior ska köra. Schas säger jag - men är inte kaxigare att han får plats på kupongen. I sista är det väl ändå dags för Frode? Om inte har jag en sjuprocentig skapelse! Vad sägs? I Norge handlar det inte bara om att hålla tömmarna. Här ska man vifta och slå med dem över upploppet. Det tycker norskarna ser både trevligare ut och är mer djurvänligt än att ge några korta snärtar med ett körspö! Men vi tar seden dit vi kommer!
 
 
V75
Inlämnat: 2017-03-18, 09:57
Momarken
Lördag 2017-03-18
Start: 16:20
Kostnad: 216,00 kr
Vadet gäller startnummer
Avd
1: 1, 10, 12
2: 1, 8, 12
3: 8 Zenit Brick
4: 2, 5, 8, 13
5: 2, 4, 6
6: 6, 9
7: 1, 9
3x3x1x4x3x2x2 = 432 rader.
432 x 1 x 0,50 kr = 216,00 kr.
Totalt: 216,00 kr.
Rättningskod: GFZ VQL JNC
 
Från ett snöblandat Skåne hälsar
Anders
 
Ha det!
Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni