STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING

Nu är tävlingen avslutad och avgjord och nedan finner ni frågor och rätta svar med lite kommentarer. Endast fem deltagare men hög kvalitet och där segraren Thommy Möller hade hela elva rätt! Grattis Thommy!! Två flåsade Thommy i nacken med sina tio rätt nämligen: Eskil Gertsson och Stig Jansson.

 


 

1. Hur många hästar har Team Nellevad hittills ägt eller leasat? 

 

1:      7 stycken

 

X:      9 stycken;

 

2:    11 stycken

 

 

 

Det är faktiskt nio stycken. Fem ston med förnamnet Nelli: Colane, Miss, Minx, Bell och Memory samt fyra hingstar och valacker med förnamnet Nelle: Pride, Käck, Atticus Jake och Atticus Paco.

 

 

 

2. Vilken var vår första vinnare?

 

1:      Nelle Käck

 

X:      Nelli Miss

 

2:      Nelli Colane

 


 

En kanske lite knepigare fråga men vi var i alla fall många teammedlemmar i vinnarcirkeln den där lördagen på Jägersro när Björn Goop styrde in Nelli Colane först över mållinjen. Det var den 28/11 2009 och 40 tkr i förstapris. Det var spets och slut som gällde från ett sjättespår i volten och segertiden skrevs till: 17,1. Det var ett lovande sto (samma mamma som Käck och Jake) som tjänade 157 tkr på sina 13 starter som treåring. Tyvärr hittade Annas skötare hästen död i boxen på vårkanten när hon skulle börja tävla som fyraåring.

 


 

3. Vem körde hästen när den gången innan den vann blev tvåa på Halmstad och tjänade 23 tkr?

 

1:      Johnny Takter

 

X:      Michael Lönborg

 

2:      Anna Forssell

 


 

Det var faktiskt Michael Lönborg som långt innan vi hade lärt känna varandra fick detta förtroende av Anna. Det var den andra november 2009 och Colane var knappt slagen men tjänade finfina 23 tkr på sin andraplats. Jag frågade Lönborg i förra veckan om han kom ihåg detta lopp men det gjorde han inte. Istället berättade han att det var på den tiden han var lärling hos Hans Adielsson och gjorde en satsning på att ta hem Wången Cup. Så han körde runt i Sverige som den värsta catchdriver och fick bland annat många styrningar av Anna. En gång när han varit i Skara och kört några hästar åt just Anna och han skulle köra hem på kvällen så råkade han låsa in sina bilnycklar i kofferten och bilen var låst. Det slutade med att han fick låna Annas tvåhästarslastbil med hennes namn på sidan och allt hem till Skåne. Och där körde han omkring med den bilen i en dryg vecka innan han kunde köra upp till Skara och byta bil. Och det var tillräckligt länge för att skvallret på byn hade utnämnt Anna och Michael till travets nya kärlekspar!

 

 

 


 

4. Hur mycket i genomsnitt har hästarna sprungit in per start?  

 

1:      Knappt  5000:- per start

 

X:      Lite drygt 8000:- per start

 

2:      Knappt  10 000:- per start

 

 

 

Rätt svar är knappt 10 tkr och har jag räknar rätt så är det exakt 9856:- till dags dato 30/10 2014 och innan … . Det är lite trickigt att räkna fram för går man in på ägarstatistiken på Team Nellevad finns inte 2009 med i sammanställningen utan den får man plocka med ”för hand”. Schyssta siffror tycker jag och mycket tack vare ett helt fantastsikt  2012 med dryga miljonen!

 

 

 


 

5. Vilken av våra hästar har sprungit in mest pengar?

 

1:      Nelle Pride

 

X:      Nelli Miss

 

2:      Nelle Käck

 

 

 

Rätt svar är Nelle Pride som tjänat 741 950:- och som också är den som i särklass gjort mest starter: 78. Sedan debuten har han i genomsnitt startat med två-och-en-halv veckas mellanrum och om man då tar hänsyn till att han haft lite längre pauser några gånger så innebär det när han varit igång att han startat på varannan vecka. Snacka om slitstark och han snittar på runt 9,5 tkr insprunget per start.

 


 

6.Vem har hittills tjänat mest pengar per start?

 

1:      Nelle Käck

 

X:      Nelli Bell

 

2:      Nelle Atticus Jake

 

 

 

Ja det står mellan de angivna alternativen och innan senaste starten så ledde Nelli Bell som på sina fem starter för oss tjänade 80 tkr dvs exakt 16000:- per start. Men det är alltså Nelle Atticus Jake som på sina 12 starter tjänat 16 742:- per start. Nelle Käck är trea med sina 13 720:- per start.

 

 

 

7.Hur många kuskar/ryttare har fått chansen att köra/rida våra hästar i lopp?

 

1:      42

 

X:      35

 

2:      18

 

Detta var ett rent hantverk att sitta och räkna ut. Så med reservation för att något kan ha blivit fel (men jag garanterar en felmarginal på högst plus/minus 1) så är det alltså 42 stycken – 35 herrar och 7 damer. Nio av dessa har gjort 10 eller fler lopp med våra hästar. Och ännu så länge leder Mattias Djuse antalet starter med 23 men han lär väl snart passeras och värsta hotet är nog nestor Norberg som flåsar förra årets komet i nacken med sina 20 lopp.

 

 

 

8.Av dessa har nio vunnit med våra hästar. Vem har vunnit flest lopp?

 

1:      Anna Forssell

 

X:      Johnny Takter

 

2:      Lasse Punkari   

 

 

 

Jag hade uppenbarligen inte korrekturläst denna fråga efter senaste loppet. Hade jag gjort det hade jag också upptäckt att jag missat vår första seger med Goop i sammanställningen.  Det är faktiskt elva kuskar/ryttare som vunnit men det påverkar ju inte svaret i sig. Föga förvånande är det Lasse Punkari som på 18 starter har 4 segrar.  Övriga med två segrar är: Anna Forsell, Sören Norberg, Jorma Kontio, Johnny Takter och Christoffer Eriksson samt med varsin skalp: Björn Goop, Magnus Jakobsson, Tomas Dalborg, Kajsa Ljunghager och nu senast Sofie Svedin. Även här tror jag att det är Sören som är värsta hotet mot ”kung Lasse” om nu inte Lönborg vill blanda sig i snacket.

 


 

 9. Men vem har bästa segerprocenten?

 

1:      Kajsa Ljunghager     

 

X:      Magnus Jakobsson

 

2:      Lasse Punkari    

 

 

 

Vi har ju bara en hundraprocentare och det är Kajsa Ljunghager! Tjugoåringen som den 6 maj i år red Nelle Pride till seger på Axevalla. Det var Kajsas första triumf! Sofie Svedin är femtioprocentig på sina två starter och Christoffer Eriksson tog två segrar på fyra starter med Nelli Bell men eftersom han körde Nelli Memory en gång som oplacerad så har han fyrtio i segerprocent.

 

 

 

10. Hur är Nelle Atticus Jake och Nelle Käck släkt med elitloppsvinnaren Conny Nobell?

 

1:     Deras morfar     

 

X:     Deras morbror

 

2:     Deras farbror

 

 

 

Peace in Kosmo  är Nelle Käcks och Nelle Atticus Jakes mamma (även Nelli Colanes) och är alltså syster med Conny Nobell det vill säga han är deras morbror. Conny Nobell har Pearsell Hanover som pappa medan Peace in Kosmo har Sierra Kosmos. Peace in Kosmo är ostartad men har sju avkommor varav fem är i livet.  Avkommorna har hittills tillsammans tjänat knappt en och en halv miljon och där Nelle Käck är den mest penningstinna.

 

 

 

 11. Den av Grundströms ca 50 uppfödningar som sprungit in mest pengar  respektive den av våra ägda som tjänat mest – hur är de släkt med varandra?

 

1:     De är inte släkt     

 

X:     Samma pappa

 

2:     Samma mamma

 


 

Det är Nelle Pelle en nioåring som är framgångsrikast bland Grundströms uppfödningar. Han såldes till Finland och är registrerad där. Kom till Nurmos träning i Sverige i december 2009 och vann bland annat en V75-final och ytterligare några 100 tkrs lopp och tjänade hela 1,7 miljoner under sina två år hos Nurmos. Därefter gick han till Solouy i Frankrike och gjorde några bra framträdanden men sen har i alla fall jag  ”tappat kontakten”. Nelle Pride och Nelle Pelle  har samma mamma nämligen framlidna Farmer Pride som också kan räkna in Nelli Miss till sina skyddslingar vilket gör att hon ståtar med nästan tre miljoner insprunget av sina tre avkommer!!

 

 

 


 

12.Nelle Käck och Nelle Atticus Jake har elitloppsvinnarblod dubbelt upp i sina ådror. Den ena vinnaren är således Conny Nobell men vem är den andra som bidragit med en skvätt franskt och dessutom vunnit elitloppet två gånger!

 

1:     Coctail Jet    

 

X:     Roquepin

 

2:     Ideal du Gazeau

 

 

 

Nelle Käck och Nelle Atticus Jake har elitloppsvinnarblod dubbelt upp i sina ådror. Den ena vinnaren är således Conny Nobell men vem är den andra som bidragit med en skvätt franskt och dessutom vunnit elitloppet två gånger! Coctail Jet är det inte och han har dessutom bara vunnit elitloppet en gång (1996). Men han ju vara riktigt stolt över att han är pappa till den mest populära hingsten i Europa just nu: Love You. Inte heller Roquepin som var ett franskt sto som förvisso vann två gånger (1966 och 1967). Rätt svar är Ideal du Gazeau som vann elitloppet 1980 och 1982 och som är mormors farfar till våra kusar.

 

 

 

Rätt rad:  x - 2 – x – 2 – 1 – 2 – 1 – 2 – 1 – x – 2 - 2

 

  

 

 

 

Utslagsfrågor:

 

 

 

Hur mycket har våra hästar totalt sprungit in under den tid de varit i vår ägo totalt?

 

Efter Nelle Atticus Jakes senaste seger och innan fredagstävlingen har våra hästar totalt sprungit in under den tid de varit i vår ägo totalt: 2 394 974:- .

 

 

 

 

 

Vilka tränare har fått möjligheten att träna våra hästar?

 

Kanske ganska enkelt men det är alltså följande kvartett: Anna Forssell, Michael Lönborg, Lars I Nilsson och Sören Norberg. (Det fanns en liten luring som någon varit inne på nämligen Nelli Bell som efter att hon varit hos Anna stod på Grundströms lista men det var innan hon leasades av oss.)