STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2013-08-19
SPRIT MED MODERSMJÖLKEN

Nelle Pride har enligt Anna tagit loppet bra. Det blev nog så helt enkelt att han fick en ogynnsam löpning och att det gick väldigt fort till slut. Så siktet är fortsatt inställt på V75 på Jägersro den siste augusti. Då är det beställt ett bra spår och en snäll resa längs sargen gärna i rygg på ledaren och så en trudelutt till slut. Några har undrat varför han så ofta är ute på stayerdistans. Han har ju visat att han tål långa lopp och så brukar ju motståndet vara lite lättare är väl det enkla svaret. Anna erkänner också att motståndet i de två lopp hon vann på medeldistans var lite enklare än vanligt och att det nog snarare är förklaringen än just distansen. Man kan väl säga att han är allround helt enkelt.

 

När det gäller våra aktiviteter Derbyhelgen så har ju intresset varit ljummet. Programmet kommer inte att innehålla någon samling på fredagkvällen. Däremot kommer att finnas möjlighet att på lördagförmmidag hälsa på hos Viktoria och Sören för att kolla in Jake och Paco. I samband med detta måste vi också överväga hos vem vi ska sätta dessa kusar i proffsträning. Hinner vi sedan svänger vi förbi hos Lars I på Luddes anläggning och sedan blir det Jägersro. Om det finns intresse kommer vi att ordna någon form av gemensam måltid under lördagen och det eventuella intresset kommer jag att undersöka i samband med att det i helgen går ut en inbjudan med definitivanmälan på söndagskväll när startlistorna är klara. Vi kan säkert glömma möjligheten att boka bord på jägersro - det är nog fullbokat sedan lång tid tillbaka. Så håll utkik i mailboxen!

 

Det är kul med hästnamn. Extra kul är det med hon Margareta Wallenius när hon döper sina Menhammaruppfödningar. Jag fick i E3-försöken upp ögonen för ett sto som heter Roaring Drunk efter Viking Kronos. Inte för namnet utan för prestationen och hon blev sedemera mycket riktigt trea i finalen. Roaring Drunk betyder ju: stupfull och sen när man börjar kika på mödernelinjen så är ju mamman Bourbon Eyes ett helt fantastiskt avelssto och som snart är 20 år och själv sprang in nästan 400 tkr på tävlingsbanan. Hon har tolv avkommaor varav de tio äldsta alla kommit till start - de resterande två är ännu för unga - och hittills tjänat över 10 miljoner tillsammans! Helt fantastiskt. De allra mest framstående är: Intoxicated, One too Many, Never Again och Pink Elephant. Ni börjar fatta var inspirationen till namnen kommer ifrån. Mormor då som också föddes upp på Menhammar (klart man är rädd om denna mödernelinje): Liquorish efter Zoot Suit en av Wallenius stora avelshingstar. Nä ni å så finns det de som tycker man ska ta det försiktigt med spriten och att man riskerar hamna i träsket. Är det så här träsket ser ut så längtar man nästan dit!

 

Näe jag tror att tillvänjningen på vinnarecirkeln är farligare! Ni vet alla hur motigt vi har haft det detta år. Men runt midsommar var det något som hände eller möjligen vände. Förutom Nelle Pride så äger ju svåger Micke och jag på Global Power tillsammans med Anna och han har startat på rätt friskt i tuffa lopp nu i sommar och gjort ganska bra ifrån sig. Så statistiskt har dessa två hästar startat 11 gånger sedan midsommar och vunnit 4 av dessa vilket ger en segerprocent på 36%. Nu har man ju inte varit på plats alla gånger men känslan av vinnarcirkel kan man ju uppamma även i TV-soffan. Så i fredags i Örebro när man var på plats i regnet och båda brände så var det som att sno gottepåsen från barnen. Man bara stod där med uppspärrade ögon, helt tom och förstod ingenting. Men efter ett tag när man hade brutit ihop i nåt slags delirium så kom abstinensen och så började man skaka och blicka framåt mot nästa möjlighet! Snacka om beroende!

 

Sen var jag i söndags tvungen att göra en sån där "tänk om" ni vet i skenet av eftertankens kranka blekhet osv... Det är ju inte ofta Björn Goop ger skyhöga odds. Så då kollade jag upp att Guldhjälmen hade 16 styrningar på Örebro under fredagen och lördagen. Han vann tre lopp och i ytterligare tre lopp var han på plats. Inget sånt där toppfacit men runt de 20% i segerprocent som han har och likaså platsprocenten ligger ungefär där. Det uppseendeväckande är ju att han vann med 29-, 31- och 83-oddsare! Om man spelat på kusk och satsat 50 vinnare/plats konsekvent i alla 16 loppen denna helg så hade man i lördagskväll gått hem med 7210:- netto! Tyvärr kommer nog den chansen aldrig igen.

 

Onsdagshälsar

Anders

Kommentarer:
Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni