STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING
2012-11-14
HUR GICK DET TILL?

Jo jag trodde nog på seger ända fram till starten igår. Det var väl en 5-6 hästar som skulle göra upp om det men jag tyckte alla hade fått sämre spår och därmed få en bit fram till oss efterstarten. Men så blev det ett par ”amatörmässiga” omstarter och i den giltiga vet jag inte vad som hände. Jag trodde som sagt att häst och kusk skulle nyttja sitt springspår på tillägg och komma en bit fram i fältet. Istället såg det ut som Punkari mest hade bekymmer att hålla en tassig Nelle Pride i trav. Så de backar allra sist och kör invändigt och då har täten öppnat i lågklassigt kallblodstempo: 23,4!! ”Nä vi skiter i det och käkar middagen istället” sa jag till frugan. Men det är ju bara sånt man säger så jag hängde kvar framför skärmen. Varvet gick i 20-tempo och när de passerar målet med 1000 meter kvar har Priden och Punkari en knapp hundring fram till täthästen och ett tiotal felfria ekipage framför sig. Fortfarande 500 kvar och 60 meter fram ser det instängt och hopplöst ut.

Å jag fattar fortfarande inte hur det gick till och hur Punkari lyckades lotsa Priden till ett slagläge när de kommer in på upploppet. Men jag - och då ska ni veta att jag normalt är optimist - tycker att det är alldeles för långt fram men tröstar mig med att pengar blir det i alla fall. Men jag ska ha en bit av äran för jag jobbar in hästen allt jag kan och så mycket att det femåriga barnbarnet på besök kryper in i ett hörn och håller för öronen! Å så får man se Lasses ben i vädret strax innan de passerar mållinjen vilket blir signalen till ett segervrål. Kan det bli mer raffinerat och dramatiskt? Segertiden 18,5 på i och för sig ”något tung bana” är ju ingen som hamnar i historieböckerna men sista femhundra, det borde inte vara möjligt. Jag gissar att det gick 13-14 därute i spåren när de i täten sprang drygt 16 sista femhundra. Segerchecken var utskriven på 20 000:-!

 

Men kusken måste ju få ett eget kapitel! Amatören Lasse Punkari - en femtioårig finne i sin blå-röda dress - vågar jag påstå är inte bara Sverige bästa amatör utan tillhör säkert top-five av alla sorters körsvenner just nu (ja till och med top-ten som Stefan Livh skulle sagt om han varit i livet). Han har hittills i år kört 80 lopp och av dessa vunnit 24 och varit bland de tre i 36 stycken. Inkörda pengar är drygt 1,3 miljoner kronor. ( Den som kommer närmast Punkaris 30 i segerprocent är Svanstedt med 24,5%). Det är ju nästan bara Anna-Forssell-hästar han kör vilket givetvis garanterar att det är vältränat men det är inte hela förklaringen. Det lilla jag lärt känna Lasse så verkar han ha en personlighet med en lagom blandning av kaxighet och ödmjukhet. Å så tycker jag han kör i loppen också. Kan han så kör han hästarna snällt men vågar också spänna bågen när han vet han har en bra häst mellan skalmarna. Å så är han taktiskt kylig också, ja en blandning av det som proffskuskarna verkar ha antingen-eller av. På lördag kör han ju Good Speed i bronsdivisionsfinalen och lite fakta inför detta. Vore det inte för spåret så hade det varit en given spik! Lasse har kört hästen i de tio senaste starterna vilket resulterat i raden 7-2-1. Å det är inga skitlopp de varit ute i utan sju av dessa lopp har varit inom risktoton och/eller på Solvalla dvs i tuff konkurrens vilket tiderna också vittnar om. Hästen har hittills i år sprungit in drygt 600 tkr varav det med Lasse i sulkyn blivit drygt 500 tkr!

 

Å så kan vi glatt konstatera att Team Nellevads båda team igår i och med Nelle Prides seger blev ”miljonärer”. Dvs sammantaget har våra hästar i år nu sprungit in drygt en miljon i prispengar! Å samtidigt passerade uppfödare Grundström 1,5 miljoner insprunget på sina uppfödningar i år (då är Nelle Pelles pengar från Frankrikesegrarna i somras ännu oräknade).

 

Kul med mailen jag får med spekulationer inför Nelle Käcks lopp på lördag. Jag återkommer till dem i min blogg senare i vecka!

 

Onsdagshälsar

Anders

Kommentarer:

03:34, 2012-11-15

I Kina är det just nu inte möjligt att titta på Nelle Prides lopp. Om man inte villse 25 m i taget mellan buffringarna.Partikongress och då införs vissa restriktioner på internet. Men idag torsdag kl. 11 annonseras det nya ledargarnityret. Fårhoppningsvis är deras första handling att få fart på nätet för oss travintresserade. Hälsningar Lars

Lämna kommentar:
»Klicka här för att se tidigare blogginlägg.

2019
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2018
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2017
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2016
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2016-04-30
SPIKLÖST!
2016-04-23
OPERATION TISDAG
2016-04-09
FORT MEN FEL!!
2016-04-02
FINALDAGS!
Mars
Februari
Januari
2015
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
2013-04-27
BORTGLÖMDA!?
2013-04-20
I VÄNTAN PÅ...
2013-04-13
BORTGLÖMD?
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni