STARTSIDA TEAM NELLEVAD TRÄNARNA UPPFÖDARE HINGSTARNA TILL START NYHETSBLOGGEN EKONOMI KONTAKTA OSS TÄVLING

UPPFÖDARE

 

Uppfödare till hästarna som ingår i teamen är Per Grundström i Skurup som också är en av initiativtagarna till denna typ av andelsbolag. Per har varit verksam som uppfödare sedan 1997 och med ett begränsat antal ston föder han upp en handfull föl varje år. Sammanlagt har hittills har snart 50 travare sett dagens ljus på familjen Grundströms gård i Nällevad i hjärtat av Skåne. Här har fölungarna tillgång till stora kuperade hagar som både ger en näringsriktig start på livet och en grundläggande och naturlig träning av muskulaturen där de springer runt tillsammans i flocken i Nällevadsbackarna.

 

De mödrar från Grundströms uppfödning som bidragit med avkommor är:

 

Peace in Kosmo

har framfött Nelli Atticus Jake. Hon är själv ostartad, född 1999 och är alltså syster till Conny Nobell och har Sierra Kosmos som pappa. Där finns i princip bara amerikanskt blod i den linjen förutom att ”Peacans” morfars far var den franske hingsten Ideal du Gazeau. Peace in Kosmo har fött sju föl varav två har förolyckats. De fyra som kommit till start har sammanlagt hittills tjänat över miljonen.

 

 

Nelli S Lane

har debuterat i aveln med Nelle Atticus Paco. Hon är född 2003 och gjorde åtta starter, vann en gång och tjänade 58 tkr.